L’Ateneu Popular La Malgirbada vol obrir un local a la primavera

La Malgirbada, l’Ateneu Popular de Granollers, fa un pas endavant per créixer i organitzar-se. L’objectiu és reforçar-se com a col·lectiu i generar un espai d’oci i de trobada autogestionat des d’on s’articulin els moviments populars. Per fer-ho, l’ateneu té la intenció d’obrir un local a la primavera per disposar d’un espai físic de reflexió i d’activitats.

“Volem que a Granollers hi hagi un espai autogestionat per crear comunitat, estendre el feminisme i combatre el capitalisme”, expliquen des de l’ateneu, “que sigui punt de trobada i d’oci on s’articuli la cultura i els moviments populars”.

El local també vol estar obert a la ciutadania perquè tothom pugui participar de les activitats polítiques, culturals i socials que s’hi vol organitzar, així com a les entitats de Granollers i de tota la comarca. “El moviment popular i la comunitat han de ser els protagonistes de la transformació social que volem a la nostra ciutat i entenem que un espai autònom i lliure de relacions patriarcals on poder reunir-nos i organitzar-nos és més que mai una necessitat”.

La llavor de La Malgirbada sorgeix de Ca l’Enkant, el centre social okupat que va tenir Granollers el 2017. La realitat d’aquest centre va ser molt efímera i no es va consolidar com a projecte propi, i després de diverses assemblees i amb l’objectiu d’arrelar a la ciutat, es va decidir crear un ateneu popular. Des d’aleshores els seus impulsors s’han reunit cada setmana per anar definint el projecte, programar activitats, donar-se a conèixer i acumular finançament.

Actualment, amb un centenar d’associats, ja compten amb bona part dels recursos necessaris per obrir el nou local, però per completar-ho han decidit impulsar una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Goteo, activa des de finals de desembre de 2020.

D’altra banda, la Malgirbada pren com a referència algunes experiències prèvies a la ciutat. És el cas del Casal Popular l’Esquerda, actiu de 2005 a 2013, i, de fet, alguns dels seus impulsors participen ara en un vídeo que la Malgirbada difon aquests dies a les xarxes socials per promocionar les seves iniciatives.

Donem un cop de mà i audem a construir a La Malgirbada!