Es presenten les Bases de la Llei d’Economia Social i Solidària

El passat 11 de desembre es va presentar el document de Bases de la Llei d’Economia Social i Solidària a diferents grups polítics del Parlament de Catalunya, en una reunió telemàtica en què van participar les parlamentàries Marta Vilalta (ERC), Maria Sirvent (CUP) i Marta Ribas (Catalunya en Comú), així com el conseller de Treball, Famílies i Benestar Social, Chakir El Homrani, el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, Enric Vinaixa, i el director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Josep Vidal.

A la presentació pública del document de Bases, Chakir El Homrani va destacar com el document és el resultat del treball conjunt del govern i de les entitats de l’economia social i va recordar la necessitat “d’un marc jurídic estable que doni suport” a l’economia social i solidària. El president d’AESCAT i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Llorens, va recordar que l’economia social i solidària té una base social de més de dos milions i mig de persones.

Les Bases de la Llei d’Economia Social i Solidària acorden què és i què defineix l’economia social i solidària i es consideren el camí per obtenir nivells més alts de participació institucional i millorar el posicionament del sector. El document és producte d’un treball en el qual es recullen les visions de les diferents famílies que integren l’ESS i posa la mirada en els valors i principis compartits. La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya hi ha participat debatent propostes específiques que s’han traslladat mitjançant la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

Llegeix les Bases de la llei d’economia social i solidària