Ajuntament de Montornès del Vallès

Organitzador

Ajuntament de Montornès del Vallès
WEB
https://www.montornes.cat/

Altres Organitzadors

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Adreça

Can Saurina, Carrer Major, Montornès del Vallès, España
Can Saurina, Carrer Major, Montornès del Vallès, España
Codi QR

Data

16 oct. 2019

Hora

12:00 - 14:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Xerrada: “Ecosistemes cooperatius i la seva relació amb l’autoocupació i el desenvolupament local”

Quina relació hi ha entre els anomenats “ecosistemes cooperatius”, l’autoocupació i el desenvolupament local dels territoris?

Xerrada a càrrec d’Oscar Rando, director de GATS (Grups Associats per al Treball Social, Cultural, Comunitari i Ambiental) i ideòleg, cofundador i president del Consell Rector de la cooperativa Llobregat 47.

Activitat gratuïta, en el marc de la 2a Fira d’Economia Social i Solidària de Montornès del Vallès.

Què és la Fira d’Economia Social i Solidària?

 

L’Economia Social i Solidària (ESS) és una altra manera de fer economia. La conformen multitud d’iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Actuen orientades per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat i el canvi social.

Des de l’any 2016 l’Ajuntament de Montornès està impulsant l’ESS a través de la inclusió de clàusules socials en la contractació pública, el foment del cooperativisme i l’elaboració d’un estudi en què es recullen les experiències que ja hi ha al municipi. L’any 2018 vàrem organitzar, conjuntament amb l’Ajuntament, la primera Fira de l’ESS de Montornès del Vallès, on vàrem poder gaudir d’un espai de trobada i alhora conèixer diferents projectes d’ESS.

Enguany, seguim impulsant l’economia de les persones amb la segona Fira d’ESS i us encoratgem a participar en els actes programats.