Ajuntament de Montornès del Vallès

Organitzador

Ajuntament de Montornès del Vallès
WEB
https://www.montornes.cat/

Altres Organitzadors

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Adreça

Carrer de Can Parera, 1, Montornès del Vallès, España
Carrer de Can Parera, 1, Montornès del Vallès, España
Codi QR

Data

19 oct. 2019

Hora

18:00 - 21:30

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Gastro-FESS: tarda de gastronomia, emprenedoria social i solidària, i música

L’Economia Social i Solidària (ESS) és una altra manera de fer economia. La conformen multitud d’iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Actuen orientades per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat i el canvi social.

Des de l’any 2016 l’Ajuntament de Montornès està impulsant l’ESS a través de la inclusió de clàusules socials en la contractació pública, el foment del cooperativisme i l’elaboració d’un estudi en què es recullen les experiències que ja hi ha al municipi. L’any 2018 vàrem organitzar, conjuntament amb l’Ajuntament, la primera Fira de l’ESS de Montornès del Vallès, on vàrem poder gaudir d’un espai de trobada i alhora conèixer diferents projectes d’ESS.

Enguany, seguim impulsant l’economia de les persones amb la segona Fira d’ESS, plena d’activitats que tindran lloc del 2 d’octubre a l’11 de novembre. Us encoratgem a participar en els actes programats!

Al Teatre Margarida Xirgu (c/ Can Parera, 1, Montornès del Vallès):

18.00 h – Taula rodona d’experiències d’emprenedoria social i solidària en el sector turístic, de la restauració i l’agroecologia, amb la participació de la cuinera Ada Parellada. Hi intervindran les següents experiències: Menjadors Ca la Rosa, Cuina del Comú (transformats), Cooperativa la Olivera (vins i olis), Caus de Mura (turisme responsable) i La Sargantana Badalonina (restauració cooperativa).

20.00 h – Taller de tast de Vins: a càrrec de la cooperativa La Olivera.

21.00 h – Tast de tapes Kilòmetre 0, a càrrec del grup de joves Sputnik, projecte cooperatiu de joves de Montornès del Vallès.

22.30 h – Concerts amb els grups locals de l’Associació de Músics de Can Masferrer.

 

 

 

X