Ajuntament de Montornès del Vallès

Organitzador

Ajuntament de Montornès del Vallès
WEB
https://www.montornes.cat/

Altres Organitzadors

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental
Telèfon
+34 693 827 752
Email
info@ateneucoopvor.org
WEB
https://ateneucoopvor.org/

Adreça

Can Saurina, Carrer Major, Montornès del Vallès, España
Can Saurina, Carrer Major, Montornès del Vallès, España
Codi QR

Data

07 oct. 2019

Hora

18:00

Cost

Gratuït

Etiquetes

Ateneu Cooperatiu Vallès Oriental

Xerrada sobre economia feminista

Si les dones ens aturem, el món s’atura!”, diu el lema feminista esdevingut mainstream des de 2018.  Ens hem parat mai a pensar quins mecanismes fan possible que les tasques més essencials per al manteniment de la vida humana estiguin tan infravalorades? I quines implicacions socials, econòmiques, psicològiques i simbòliques tenen en totes nosaltres?

En aquesta xerrada divulgativa parlarem i debatrem al voltant de l’economia feminista, a càrrec de Guernica Facundo i Joana Conill de la cooperativa LabCoop i la cooperativa Etcèteres. Presentació de l’experiència formativa del grup Dones amb Talent.

Activitat gratuïta, en el marc de la 2a Fira d’Economia Social i Solidària de Montornès del Vallès. Servei d’acollida d’infants inclòs.

Què és la Fira d’Economia Social i Solidària?

 

L’Economia Social i Solidària (ESS) és una altra manera de fer economia. La conformen multitud d’iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Actuen orientades per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat i el canvi social.

Des de l’any 2016 l’Ajuntament de Montornès està impulsant l’ESS a través de la inclusió de clàusules socials en la contractació pública, el foment del cooperativisme i l’elaboració d’un estudi en què es recullen les experiències que ja hi ha al municipi. L’any 2018 vàrem organitzar, conjuntament amb l’Ajuntament, la primera Fira de l’ESS de Montornès del Vallès, on vàrem poder gaudir d’un espai de trobada i alhora conèixer diferents projectes d’ESS.

Enguany, seguim impulsant l’economia de les persones amb la segona Fira d’ESS i us encoratgem a participar en els actes programats.