Gastronomia catalana i de proximitat al Cafè del Centre

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental va visitar Caldes de Montbui per conèixer el Cafè del Centre. El David Rivera i el Juli Reig, dos dels tres socis fundadors del Cafè del Centre, ens van donar a conèixer aquesta cooperativa vallesana, on podem passar tant a fer una cervesa, com a gaudir d’una gastronomia de proximitat exquisida.

– Per què vau apostar per una cooperativa?
Juli: Vam triar el model de cooperativa, perquè volíem ampliar la cuina, i una font d’ingrés i de subvenció va ser Coop57, amb uns avals mancomunats. I vam recollir les 70 firmes per poder començar a fer la cuina.

– De quina manera fomenteu o promoveu l’economia social i solidària?
Juli: Fomentem l’economia social i solidària participant en esdeveniments i associacions que estan vinculades aquí, i amb el nostre producte de proximitat, del pagès i del menjar ecològic.

– Per què col·laboreu amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental?
Juli: Sobretot és pel règim intern, perquè ens ajuden a formar-nos, a tenir clar quina és la visió de les cooperatives, que són mètodes que sempre ens costa molt trobar.

– Com van ser els inicis?
David: Al principi érem tres socis fundadors. Vam arrencar el 27 de maig del 2011. Un era més de cuina, un altre era més d’administració i un altre era més de servei, tot i que tots fèiem de tot. I això va anar creixent en nombre de socis, i també en nombre de treballadors. Gent que col·labora més de passada, i gent que s’ha quedat en el projecte, perquè el projecte també ho necessita.

– I en quina situació us trobeu ara?
David:Estem renovant els estatuts perquè d’una manera o altra tothom acabi sent soci involucrant-se en aquest projecte com si fos seu. Cadascú amb el seu tarannà.

– Quins són els objectius principals del Cafè del Centre?
David: La nostra guerra sempre ha sigut oferir un bon producte molt elaborat a un preu just. Per tant, com a organització optem per intentar sempre el km 0, el pagès de proximitat, intentar fer unes compres adequades i justes amb el planeta i la societat.

– Què podem trobar per menjar?
Juli: A la cuina ho elaborem tot. Ens trenquem les banyes per poder fer tota la producció de menjar exclusiu treballat i pensat sobretot amb cuina catalana

– I al Cafè del Centre, en general?
David: Al Cafè del Centre, per davant de tot, us podeu trobar una entitat que ens acull i en la qual hi ha molta gent participativa que ajuda a fer créixer això dia a dia, mes a mes i any a any. I a dintre, on estem nosaltres, podeu trobar un bon ambient, una bona cuina i una bona barra, on podeu trobar-hi des de cerveses catalanes artesanes –un bon recull–; amb una carta, que com la de cuina, l’anem canviant cada sis mesos; una bona carta de vins ben escollits, també vins i caves de la terra. Intentem tenir els productes que s’han de tenir, però ens agrada molt anar i buscar coses noves: tenir una bona ratafia, tenir un bon licor del poble, perquè la gent se senti a gust.