El web de l’Ateneu Cooperatiu posa a disposició de les cooperatives recursos per a la recerca de finançament

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha estrenat aquest 2019 un nou apartat al web, en el qual es poden consultar les línies de finançament disponibles per a projectes i empreses de l’economia social i solidària, en especial per a les cooperatives.

Albert Grifell, tècnic de l’Ateneu vallesà, recorda que amb la subvenció pública que rep l’Ateneu “no disposem de línies pròpies de finançament per a projectes, sinó que oferim eines per aconseguir-ne a través de formació, assessorament, acompanyament, etc., tant a persones emprenedores que volen iniciar un projecte cooperatiu com a iniciatives ja existents a la comarca”. Per aquest motiu apostem per “fer d’altaveus de tots els recursos de l’Economia Social i Solidària al territori”.

L’espai Finançament és “un aparador de recursos per a les cooperatives i empreses de l’Economia Social i Solidària”, com explica Grifell, i s’hi poden trobar subvencions i ajuts, préstecs i premis. Fins ara, ja n’hi ha gairebé una vintena en total, que s’aniran actualitzant a mesura que en sorgeixen de noves o finalitzi el termini de sol·licitud de les actuals.

ELS RECURSOS DISPONIBLES

 Algunes de les subvencions disponibles són:

  • Ajuts AMB, per al desenvolupament de nous projectes i la creació de noves activitats econòmiques emmarcades en l’àmbit de l’economia cooperativa, social i solidària.
  • Ajuts en forma de garantia per al finançament de les empreses de l’economia social per als anys 2018-2019.
  • Beques Seira, per a la millora de les competències professionals de les cooperatives de treball.
  • Subvenció de la Generalitat de Catalunya per a l’adquisició d’empreses (Reempresa).
  • Subvencions per a la capitalització de cooperatives i societats laborals (Línia Capitalcoop).

Pel que fa a préstecs, hi ha una proposta d’entitats on les cooperatives poden adreçar-se per sol·licitar-ne, amb una petita descripció i els enllaços pertinents. Ara mateix es destaquen entitats com Coop57, Fiare, Gicoop, ASCA (Acció Solidària Contra l’Atur) o Triodos Bank.

I per últim, també es poden consultar els diferents premis que es convoquen dins l’àmbit de l’economia social i solidària. Per exemple el premi als millors treballs universitaris en l’àmbit del tercer sector, l’economia social o les cooperatives (convocat per Aracoop) i de la 5a edició dels Premis Manuel Arroyo per a persones emprenedores de l’economia cooperativa (convocat per l’Escola Sant Gervasi de Mollet).

Tot el llistat d’ajudes, subvencions, préstecs i premis per a l’Economia Social i Solidària es pot consultar a l’apartat Finançament del web de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental (www.ateneucoopvor.org/recursos/#financament).