L’acte de lliurament del Premi Raimon Badia, al Monestir de Sant Cugat

El dimarts 13 de juliol a les 18 hores, en el Claustre del Monestir de Sant Cugat, tindrà lloc l’acte de lliurament de la segona edició del Premi Raimon Badia d’Educació no formal i Cooperativisme, impulsat per Doble Via Cooperativa, la UAB, la Fundació Collserola i l’Ajuntament de Sant Cugat,  i que compta amb la participació acadèmica de la UOC i la col·laboració i suport de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, entre altres organitzacions.

L’acte comptarà amb la presència de la Il·lustríssima Sra. Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, i de l’Il·lustríssim Sr. Enric Vinaixa, secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya, i molt especialment de l’alumnat universitari, el professorat i les professionals que han participat en aquesta edició.

El premi fomenta les apostes innovadores de les estudiants d’Educació Social i Pedagogia per generar noves eines i/o recursos, amb una mirada àmplia i oberta, en què la presència educativa i l’acompanyament socioeducatiu quedi preservat, tot superant la no presencialitat. És a dir, que permeti i garanteixi l’accés a l’oci creatiu, a la cura de les persones, a l’atenció social i a la participació comunitària en situacions d’aïllament o dificultats de mobilitat per motius personals o col·lectius.

Una interessant xerrada sobre Coneixement i innovació en l’empresa social, a càrrec de Josep Vidal, Director General d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball, Xavier Úcar, catedràtic de Pedagogia Social de la UAB, i Joan Torrent, doctor en economia de la UOC, centrarà l’acte acadèmic de lliurament del premi i permetrà a les assistents endinsar-se en les últimes tendències d’aquest sector econòmic i escoltar de primera mà les opinions d’aquests acreditats experts.

En aquesta segona convocatòria s’ha comptat amb 7 equips participants que han proposat projectes al voltant de serveis socioeducatius per a persones en situació de vulnerabilitat, l’acció social comunitària amb persones grans i la promoció de l’envelliment actiu i l’oci creatiu des de l’educació del lleure destinat a infants i joves.

El termini de presentació dels projectes va finalitzar el 30 d’abril i el comitè científic, format per persones acreditades, representants de les entitats acadèmiques col·laboradores i d’altres institucions, van reunir-se per poder emetre el veredicte final que es desvetllarà en aquest acte de lliurament. Vist l’èxit assolit en les dues primeres edicions, a la tercera convocatòria del curs 2021-2022 s’obrirà el premi a la participació de l’alumnat que cursi els mencionats estudis d’Educació Social i Pedagogia a la resta d’universitats catalanes.