Dues tires còmiques per reforçar la campanya de consolidació de cooperatives

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha engegat una nova iniciativa per promoure l’assessorament de consolidació a cooperatives i entitats de l’Economia Social i Solidària de la comarca.

Es tracta de dues tires còmiques que representen situacions reals que moltes empreses estan patint, encara més actualment amb l’agreujant de la pandèmia i les conseqüències econòmiques que se n’han derivat.

Des de l’Ateneu Cooperatiu vallesà es recalca la importància per a les empreses de rebre un assessorament que sigui expert i extern. D’aquesta manera, des de l’expertesa i des d’una visió de fora del projecte, les tècniques de l’Ateneu poden acompanyar els projectes per identificar aquelles pràctiques que estan funcionant i aquelles altres que es poden millorar, així com per detectar-ne oportunitats de futur.

Cal destacar que el servei d’acompanyament per a la consolidació és gratuït, així com la resta d’assessoraments i d’activitats que ofereix l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Les dues tires còmiques

El primer còmic representa cooperatives i entitats que tenen molts actius acumulats en estoc, però que no sempre els tenen controlats, i que alhora els entren molts diners, però tampoc saben quants en quedaran per a la cooperativa. Es tracta de situacions que es poden donar en bars i restaurants, en tota mena de botigues (de jocs, de llibres, de roba, d’alimentació…) o en supermercats, entre d’altres.

En aquest cas, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental els oferiria acompanyar-lo en l’elaboració d’un pla de finançament i tresoreria, que podria resoldre aquestes problemàtiques.

Per la seva banda, el segon còmic se centra en aquells projectes cooperatius o de l’economia social i solidària que han hagut de cancel·lar moltes de les seves activitats per la dificultat d’aplegar gent en aquesta època pandèmica i que, per tant, han vist com els seus ingressos han baixat.

El món cultural i la restauració són dos dels sectors que s’han vist afectats per la reducció d’aforaments. Per revertir la decreixent situació econòmica, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental els oferiria acompanyar-los en l’elaboració d’un pla de viabilitat econo?mica i financera.

Consulteu el catàleg ‘Consolidem-nos’

El servei de consolidació de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental es pot consultar al catàleg Consolidem-nos. Assessoraments a la consolidació de cooperatives, on s’especifiquen els diferents serveis que s’ofereixen i en què consisteix el procés d’acompanyament.Alhora, amb l’objectiu d’explicar què vol dir consolidar i quina és la seva rellevància, el passat febrer vam entrevistar la Montse Lamata, sòcia de la cooperativa Ensó, una de les empreses agrupades de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, qui en resumia el servei de la següent manera: “Ajudem les cooperatives que ja existeixen a què siguin més fortes i més resilients”.

Contacteu amb l’Ateneu

Les cooperatives o entitats de l’economia social i solidària que vulguin contactar amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental per rebre un acompanyament de consolidació s’hi poden posar en contacte mitjançant el correu electrònic info@ateneucoopvor.org o el telèfon 693 827 775.