L’Ateneu Cooperatiu aposta per la possibilitat de reconvertir en cooperatives les empreses properes al tancament

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha iniciat una campanya per assessorar empreses mercantils de la comarca que tinguin dificultats per tirar endavant i que estiguin a punt d’abaixar la persiana. L’entitat aposta per la reconversió en cooperatives per regenerar els negocis i implicar les persones treballadores en els projectes empresarials.

“El model cooperatiu pot ser la solució per a empreses properes al tancament”, asseguren. De fet, algunes empreses mercantils han vist en la seva reconversió en cooperativa una oportunitat per regenerar el negoci i implicar les persones treballadores en el projecte empresarial, fet que permet obtenir més finançament, compartir responsabilitats i dotar l’organització d’un funcionament més democràtic, participatiu i motivar.

S’adrecen a aquelles empreses properes al tancament, ja sigui per motius com una jubilació, problemes econòmics o fiscals, etc., a qui ofereixen “una segona oportunitat”.

Les empreses interessades poden contactar amb l’Ateneu mitjançant el correu electrònic info@ateneucoopvor.org.

L’equip de l’Ateneu està treballant per a l’edició d’una guia bàsica que expliqui els diferents casos (motius de jubilació, crisi econòmica, transformació d’associacions, etc.) que es poden donar en les empreses i com donar resposta des del model cooperatiu. La guia es publicarà al mes d’octubre.