L’Ateneu i EMFO organitzen una formació gratuïta sobre cooperativisme a Mollet

Les instal·lacions del Mollet Hub (avinguda Jaume I, 32) acolliran el dijous 19 de març (de 18 h a 20 h) la formació Introducció al model empresarial cooperatiu, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i per EMFO.

En aquesta sessió s’introduirà aquest tipus de pràctiques econòmiques basades en els drets, les necessitats i les inquietuds de les persones. Així que els assistents podran veure quin tipus d’iniciatives s’hi emmarquen i com el model empresarial cooperatiu es pot adaptar perfectament als seus valors.

La formadora, Nico Duran, tècnica de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, explicarà com funcionen les cooperatives, els seus principis, quins tipus existeixen, quins són els seus òrgans principals i com es regulen.

Els objectius d’aquesta sessió són introduir-se en el funcionament d’una empresa democràtica i de propietat col·lectiva; comprendre la relació entre el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària; conèixer les diferents tipologies de cooperatives existents; adquirir nocions bàsiques sobre el règim econòmic, fiscal, jurídic i societari d’una cooperativa; i conèixer els elements que cal tenir en compte per planificar i executar la creació d’una cooperativa.

Les inscripcions gratuïtes es poden fer en aquest enllaç.