L’ESSpai, gran novetat de la fira de Nadal de les Franqueses

Els pròxims 14 i 15 de desembre tindrà lloc la 24a Fira mercat de Nadal i 15a Fira d’Entitats de les Franqueses del Vallès, i la gran novetat d’enguany serà l’Espai d’Economia Social i Solidària (ESSpai), situat en una carpa d’uns 100 metres quadrats a la zona d’aparcament de l’Ajuntament.

L’ESSpai està promogut per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació de participació i debat polític les Franqueses Imagina i pel Fòrum Ciutadà Associació Sal, i compta amb el suport de l’Ajuntament de les Franqueses i de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Els organitzadors apunten que “la situació d’emergència climàtica, les injustícies socials i les grans desigualtats existents entre la majoria de la població i les oligarquies econòmiques demanen un model econòmic diferent, una economia que posi les persones, i no el lucre, al centre de l’activitat”. Per aquest motiu i “perquè l’economia social i solidària és la que millor vertebra el territori, reforça els vincles de proximitat i té cura de l’entorn físic i humà”, entre d’altres, s’ha apostat per crear un espai dedicat a l’Economia Social i Solidària en aquesta fira nadalenca de les Franqueses del Vallès.

A la carpa s’oferirà una exposició titulada Catalunya, terra cooperativa, realitzada per la Fundació Roca i Galès. També hi haurà altres activitats permanents com un mercat de segona mà, amb la col·laboració d’Apadis; un punt de recollida de llibres, que es vendran per un 1 euro com a donatiu per a la Marató de TV3; plafons informatius sobre l’Economia Social i Solidària, així com mostrant alternatives i experiències que tenim al nostre abast; i un mapa de productors agrícoles de proximitat amb venda directa.

D’altra banda, pel que fa a les activitats puntuals programades, dissabte al matí (d’11 h a 13 h) hi haurà el taller Fes-te el teu desodorant, pasta de dents i sabó. I a la tarda (de 17 h 18.30 h) tindran lloc en paral·lel el taller infantil Reutilitza, recrea i regala i el cafè-tertúlia amb la cooperativa Opcions, que impulsa el consum conscient i responsable. Per últim, l’ESSpai acollirà diumenge al matí (d’11 h a 13 h) el taller de costura Porta roba i enduu-te’n la bossa, a càrrec de la cooperativa Mow-T, qui ensenyaran a convertir uns texans i una samarreta vella en una bossa. La darrera activitat serà a la tarda (de 17 h a 18.30 h) amb un nou cafè-tertúlia sobre consum responsable, amb Alternativa3 i Pam a Pam.

Consulta les activitats de l’ESSpai!