Nova edició de la Fira d’Economia Solidària, Migrant i Diversa

La Fira Migrant d’Economia Solidària i Diversa és una aposta del Cercle de Migracions i Economia Antiracista de Coòpolis (l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona) que té per objectiu reconèixer el potencial transformador de les diverses iniciatives socioeconòmiques impulsades per persones migrades i/o racialitzades. 

A més de possibilitar la visibilització de les iniciatives, és un compromís amb la generació d’un espai de trobada i reconeixement de les lluites quotidianes per superar els obstacles derivats de les polítiques d’exclusió del sistema colonial, capitalista i patriarcal on vivim i que intentem transformar. Una economia alternativa, que es pretengui solidària, no pot ser aliena a la realitat de milers de persones que han migrat i es troben en aquest territori sotmeses a relacions d’abús i deshumanització avalades per la criminal Llei d’Estrangeria. Per això, l’ESS ha de possibilitar aquests espais i crear condicions perquè a més de solidària, sigui veritablement popular.

La Fira és també un espai per a escoltar veus diverses, escoltar les reivindicacions dels col·lectius i conèixer les seves experiències d’autoorganització. Teixir xarxes enfortides és la clau per a amplificar les nostres veus i obrir-nos camí, col·lectivament, construint el model d’Economia Social i Solidària i popular que volem. És aquesta força d’organització, transformació i reproducció de la vida, que habita en els col·lectius i projectes, la qual cosa ens mou a convocar cada any una nova edició.

Des de Coòpolis conviden als centenars de projectes que lluiten cada dia per transformar les coses, col·lectius de persones migrades i racialitzadas amb iniciatives/projectes econòmics (amb o sense forma jurídica) a viure aquesta experiència i vincular-se! 

La Fira tindrà lloc el 30 de setembre de 2023 de 10h a 20h a la Llotja de Sant Antoni. 

A més, durant la Fira tindrà lloc l’entrega dels premis Micaela Chalmeta 2023 otorgats per Coòpolis als projectes d’ESS més innovadors!

Les inscripcions a la Fira es poden fer fins al 15 de setembre en aquest enllaç.