Nova proposta per a les entitats: formació sobre economia social i solidària de la mà de l’Ateneu Cooperatiu

La Xarxa de Centres Cívics de l’Ajuntament de Granollers i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental organitzen les pròximes setmanes tres xerrades i una taula rodona adreçades a formar i assessorar entitats i associacions en diversos àmbits. El nom del cicle de formacions és Una mirada alternativa a…, i totes les sessions es portaran a terme de 18.30 h a 20.30 h al Centre Cívic Nord de Granollers.

Tot plegat arrencarà dimarts 11 de febrer amb la xerrada Gestió econòmica i fiscal per a associacions, a càrrec de Facto Cooperativa, SCCL. En aquesta sessió formativa s’explicaran les característiques principals de les entitats en l’àmbit econòmic i fiscal: comptabilitat bàsica, obligacions tributàries, com funcionen els cicles de subvencions públiques i com cal preparar-ne la documentació. Està adreçada a tota mena d’entitats, com culturals, comunitàries, esportives, juvenils…

El dimarts 25 de febrer es farà la segona xerrada, Economia Social i Solidària (ESS): què és i quins recursos ofereix?, a càrrec d’Arnau Galí, tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Aquesta sessió consistirà en una introducció a l’ESS, un tipus de pràctiques econòmiques basades en els drets, les necessitats i les inquietuds de les persones. Els participants coneixeran diversos tipus d’iniciatives que s’hi emmarquen i com el model cooperatiu es pot adaptar perfectament als seus valors.

La tercera i darrera xerrada serà el dimarts 10 de març, Economia feminista per bastir vides dignes, a càrrec de Nicola Duran, tècnica de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. En aquest cas, s’exposaran conceptes bàsics de l’economia feminista amb la intenció que es pugui generar un espai per compartir, reflexionar i extreure aprenentatges per aplicar-los a les diferents organitzacions i entitats. Algunes de les qüestions que es posaran sobre la taula seran: ens hem parat mai a pensar quins mecanismes fan possible que les tasques més essencials per al manteniment de la vida humana estiguin tan infravalorades? I quines implicacions socials, econòmiques, psicològiques i simbòliques tenen en totes nosaltres? Podem treballar per una nova cultura efectivament feminista que transformi les relacions de poder?

Per últim, el cicle clourà dimecres 25 de març amb la taula rodona Alternatives d’accés a l’habitatge, dinamitzada per l’Ateneu Cooperatiu i en la qual participarà l’Oficina Local d’Habitatge de Granollers i membres dels següents projectes Omplim els Buits, M.U.L.A. (Masoveria Urbana per la Llar Alternativa) i la cooperativa d’arquitectes Arqbag. L’objectiu és donar a conèixer alternatives d’accés a un habitatge digne que prioritzen el benestar de les persones en lloc dels interessos econòmics. En aquesta sessió també hi col·labora l’equipament juvenil Gra, per fomentar l’assistència i participació del públic juvenil.

Per assistir-hi cal inscriure’s de manera gratuïta en aquest enllaç.