Arrenca el CREA amb una formació per aterrar al món cooperatiu

Dimecres va tenir lloc la primera sessió formativa de l’itinerari CREA, que organitza l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental al Centre Cívic Nord de Granollers. Aquesta primera sessió va servir per fer aterrar els assistents al món del cooperativisme i de l’Economia Social i Solidària (ESS).

En aquest sentit, Arnau Galí, tècnic formador de l’Ateneu, apunta que amb formacions com aquesta sovint es constata que “el model cooperatiu no es coneix i tampoc es coneixen els valors del cooperativisme i de l’Economia Social i Solidària (ESS). Trobem gent que practica l’ESS, però no li posa aquest nom”.

Des de l’Ateneu es valora positivament com ha arrencat aquest seguit de formacions, que tenen l’objectiu final de fomentar la creació de cooperatives a la comarca. En tot cas, l’objectiu específic de la classe magistral de dimecres 29 de gener, segons apunta Arnau Galí, tècnic formador de l’Ateneu, era “donar a conèixer les cooperatives pel que fa a funcionalitat bàsica i a terminologia”.

També es van tractar temes com els diferents tipus de cooperatives que hi ha, el model de negoci social, els avantatges de ser cooperativa, els valors de les cooperatives i de l’ESS, així com una teorització del mercat social.

Galí explica que va ser una “introducció densa, amable, simpàtica i digerible perquè els hi sonin tots els conceptes”.

Inscripcions obertes

Si vols participar en la resta de formacions, pots inscriure’t en aquest enllaç: bit.ly/itinerariCREA. Pots inscriure’t gratuïtament només en una formació, en dues, en tres o en les quatre que falten.

La segona serà el 5 de febrer (Dimensió jurídica de les cooperatives), la tercera es farà el 12 de febrer (Dimensió social i laboral de les cooperatives), la quarta serà el 19 de febrer (Dimensió econòmica i financera de les cooperatives) i l’itinerari CREA clourà el 26 de febrer amb la cinquena sessió (Dimensió comercial i màrqueting de les cooperatives).