L’Ateneu organitza una formació per impulsar el segell “Aquí es coopera” entre les gestories i assessories

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, seguint la dinàmica iniciada anteriorment per altres Ateneus Cooperatiu, durà a terme durant el mes de setembre 3 formacions pràctiques gratuïtes dirigides a personal de gestories, assessories i prescriptors tècnics de la comarca. Tindran lloc els dies 12, 19 i 26 de setembre respectivament, de 10 a 13 h al Centre Cívic Nord de Granollers.

L’objectiu d’aquestes sessions és aprofundir en els conceptes pràctics clau en la gestió de les empreses cooperatives per tal de dotar de les eines més actualitzades, els tràmits, la normativa i el dia a dia fiscal i laboral de l’activitat cooperativa. Aquestes sessions pràctiques estan obertes a equips de gestories i assessories i, si s’escau, personal tècnic municipal vinculat a àrees de promoció econòmica, ocupació, assessorament empresarial, dinamització comercial, etc.

Els cursos seran realitzats per personal expert de la cooperativa Facto, SCCL, una entitat d’economia social amb àmplia expertesa en gestió de cooperatives i associacions i l’aprofundiment en el regim fiscal i laboral. L’objectiu és dotar als diferents agents que intervenen en els processos de creació, creixement i consolidació dels projectes cooperatius de la formació necessària per acompanyar-los, enxarxar-los i donar-els-hi eines, facilitant així l’augment de projectes d’ESS i enfortint-ne el seu desenvolupament.

D’acord amb aquest objectiu el projecte té tres branques: la formació continuada per a prescriptors/es; el segell com a eina de reconeixement i visibilització de les gestories amb “complicitat cooperativa” (les que assissteixen a les formacions); i, finalment, l’activació d’un protocol de comunicació, derivació, informació i acompanyament als projectes, que faciliti conèixer les eines i els agents al territori.

Des de l’Ateneu impulsem cada la creació de noves empreses cooperatives i consolidem i enfortim projectes d’emprenedoria social, projectes amb futures necessitats d’assessorament fiscal, laboral i comptable. La participació per part dels prescriptors és clau per consolidar el seu coneixement a l’hora d’atendre aquests projectes i els donaran visualització com a servei, ja que la participació als tallers comporta que l’Ateneu Cooperatiu els incorporarà en un llistat de gestories i assessories recomanades al web de l’Ateneu, i rebran també el distintiu “Aquí es coopera” per col·locar seu espai de treball i per a la seva pàgina web en format logo.