Tot a punt per a l’acte de lliurament del Premi Raimon Badia 2022, d’educació no formal i cooperativisme

El dijous 16 de juny a les 17 h, al Claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès, tindrà lloc l’acte de lliurament de la tercera edició del Premi Raimon Badia 2022, d’educació no formal i cooperativisme. Es tracta d’una proposta impulsada per Doble Via Cooperativa, la Fundació Collserola i l’Ajuntament de Sant Cugat, amb la participació acadèmica de totes les universitats catalanes que imparteixen els estudis d’Educació Social i Pedagogia i amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

En aquesta tercera convocatòria han estat 7 els equips nominats com a finalistes, que han presentat treballs emmarcats o bé en l’àmbit dels serveis socioeducatius i pedagògics en espais d’educació no formal i de lleure o bé en l’àmbit  dels serveis d’acció social per a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

En finalitzar el termini de presentació, el comitè científic, format per persones acreditades i representants de les entitats acadèmiques col·laboradores i d’altres institucions, va reunir-se per consensuar el veredicte final, que es desvetllarà en aquest acte de lliurament del dia 16 de juny a les 17 hores en el magnífic marc de Claustre del Monestir de Sant Cugat.

El Premi Raimon Badia d’Educació no Formal i Cooperativisme està adreçat a les persones que cursen els estudis de Grau en Educació Social i Pedagogia de totes les universitats catalanes que hi han volgut col·laborar.

Els seus objectius són reconèixer els millors treballs universitaris amb fonamentació teòrica i amb una clara orientació pràctica i innovadora, que proposin intervencions centrades en les persones, afavorint la seva participació i protagonisme,  i sensibilitzar i promoure els valors del cooperativisme en els centres universitaris  i a la societat en general.

Els treballs han de permetre ser implementats de forma viable. I és per aquesta raó que les universitats s’hi han mostrat interessades, atès que aquest Premi permet aproximar l’activitat acadèmica a la realitat del teixit socioeconòmic d’acció social i al cooperativisme d’una forma pràctica i enriquidora per les estudiants que hi participen.

El premi atorga als equips guanyadors una beca d’estudis de 1.000 euros i els ofereix la possibilitat de posar en pràctica el seu projecte a Doble Via Cooperativa o, en tot cas, els facilita l’accés a una  xarxa d’entitats socials i culturals col·laboradores, perquè aquestes pugin acollir els pràcticums derivats tant de les propostes guanyadores com de les finalistes dins la seva organització.