Campanya #hofemagroecològic dels grups i cooperatives de consum

Davant la situació d’emergència, les organitzacions agroecològiques s’han enxarxat més que mai per reivindicar un model de consum responsable amb les persones i amb la vida.

Diversos grups i cooperatives de consum que treballen de forma coordinada des de fa temps, llancen la campanya #hofemagroecològic amb l’objectiu de posar en valor la pagesia i els productes de proximitat i locals com una manera de fer front a la crisi i a la situació d’emergència actual. La campanya s’ha iniciat a les comarques del Camp de Tarragona i ha estat liderada per l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp.

La peça audiovisual que engloba la campanya visibilitza les diferents alternatives existents organitzades que hi ha davant l’especulació alimentària i reivindica l’economia social i solidària per garantir un futur sostenible. Les imatges que el conformen mostren una pagesia que treballa per dignificar les zones rurals, protegint el patrimoni i el paisatge i assegurant una producció sostenible d’aliments.

Els grups i cooperatives de consum estan formades per consumidores que, juntament amb les productores que les abasteixen, han creat una xarxa de milers de persones que garanteixen la generació de riquesa col·lectiva, prioritzant les necessitats de les persones i de l’entorn per davant dels beneficis econòmics.

Materials de la campanya

  • Descarrega’t el vídeo del Camp de Tarragona o mira’l al youtube
  • Vídeo subtitulat en català, castellà, euskara i galego.
  • Imatge de campanya
  • Llistat dels grups i cooperatives de consum del Camp de Tarragona
  • Postals de suport gràfic de la campanya.

>> Si voleu crear la vostra cooperativa o grup de consum agroecològic, poseu-vos en contacte amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Tenim totes les eines disponibles per fer-ho!

Els grups i cooperatives de consum són organitzacions autogestionades que faciliten l’adquisició de productes ecològics des de les pràctiques de l’economia social i solidària i deixant de costat la producció d’aliments fets amb químics, transgènics i distribuïts de manera globalitzada. A més a més, tenen com a finalitats aconseguir preus justos i promoure l’economia local i l’autoproducció.