‘Compartir per aprendre’, a càrrec de Cardedeu Autosuficient, una jornada de consum agroecològic a seguir

L’espai cultural i gastronòmic Tarambana de Cardedeu va acollir dissabte una trobada de grups de consum agroecològic sota el nom de Compartir per aprendre, organitzada per Cardedeu Autosuficient amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Cardedeu Autosuficient està en un moment de plantejar-se cap a on vol anar en l’àmbit associatiu, i amb l’objectiu de sentir i conèixer diversos projectes del sector, així com per resoldre’n dubtes, va decidir organitzar aquesta trobada participativa i oberta a tothom qui hi estigués interessat.

Aquesta sessió va comptar amb la participació de cinc projectes de consum agroecològic d’èxit del territori que han fet un canvi de model o un canvi d’escala: concretament van ser les cooperatives El Rodal (Sabadell), L’Egarenca (Terrassa) i L’Economat Social (Sants, Barcelona), així com les associacions La Magrana Vallesana (Granollers) i La Feixa –formada per L’Estrella i l’Ecoopirativa– (Mataró).

Els representants d’aquestes cinc iniciatives van arrencar fent una introducció dels seus projectes i descrivint en quin moment es troben actualment. I posteriorment va arribar el moment de les taules rodones interactives, on els participants van poder apropar-se a les diferents taules per resoldre tots els dubtes que tenien.

L’activitat va comptar amb una cinquantena de participants de la comarca, però també d’arreu del país. Destaquen Som Ebre –projecte de suport al consum i la producció agroecològica– o un grup de la Garrotxa que està posant en marxa un projecte d’economat al territori.

Un format atractiu

Per part de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, Arnau Galí, membre de l’equip tècnic, assegura que la sensació de la trobada va ser “positiva” i que el format de les taules rodones interactives “és interessant”. És per això que l’objectiu de l’Ateneu és promoure jornades amb aquest mateix format en altres sectors.

D’altra banda, Galí apunta que Compartir per aprendre també ha estat un model a seguir pel que fa a l’organització: “Volem donar més protagonisme a les entitats perquè elles organitzin jornades i activitats, i que comptin amb nosaltres com a coorganitzadors”.