Formació gratuïta per comunicar campanyes de títols participatius o micromecenatge

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i del Laboratori Territorial d’Habitatge, ha programat una formació en línia que ensenyarà com planificar una campanya de comunicació adreçada a l’obtenció d’aportacions de títols participatius i que alhora donarà a conèixer experiències d’èxit de campanyes que ja s’han fet al respecte.

Es tracta de Fem rusc! Com comunicar campanyes de títols participatius o micromecenatge, formada per dues sessions a través de Zoom que tindran lloc els dijous 13 i 27 de gener de 17 h a 19.30 h i que aniran a càrrec de L’Apòstrof, SCCL. Aquesta proposta s’adreça principalment a cooperatives d’habitatge, de treball, de consumidores i usuàries, i altres entitats de l’economia social i solidària que tinguin al cap engegar un procés de micromecenatge per finançar un projecte.

Cal destacar que la formació és gratuïta i que les persones que hi vulguin participar s’han d’inscriure a totes dues sessions.

El contingut de la formació

Els continguts de la sessió del 13 de gener seran: per què fem una campanya?; què volem aconseguir? (objectius); a qui ens adrecem? (Públics i aliances); busquem la idea; relatoria; lemes; missatges força; en clau gràfica; i exemples de campanyes.

La segona i darrera sessió se centrarà en les fases de la campanya comunicativa: accions comunicatives; formats innovadors; accions de guerrilla; calendari; com ens ajuden les xarxes socials; sortim a la premsa; quins recursos tenim?; i eines útils.