L’Ateneu Cooperatiu edita la ‘Guia del teletreball col·laboratiu, efectiu i segur’

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha editat la Guia del teletreball col·laboratiu, efectiu i segur. Es tracta d’un document amb recursos i recomanacions per al teletreball, que pren com a basa la Guia del teletreball col·laboratiu per a l’administració pública elaborada per l’AOC (Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya) i hi afegeix alguns recursos amb una mirada més àmplia i pròpia del món cooperatiu.

L’estat d’alarma excepcional provocat per la Covid-19 ha fet que un gran nombre de treballadors hagin hagut de realitzar la seva jornada laboral des de casa d’un dia per l’altre.

Aquesta guia aporta consells per organitzar-se, tenint en compte que “per treure-li el màxim partit al temps que es dedica a teletreballar i obtenir el millor rendiment, és molt important organitzar-se bé i definir unes pautes de treball que facilitin la concentració i el descans”.

També incideix en el teletreball en equip, que el considera “una bona oportunitat per aprendre a treballar de forma més eficient i efectiva”, però que “implica nous processos i formes de comunicació i de col·laboració”.

La guia inclou un recull d’eines virtuals per teletreballar, algunes bàsiques d’ofimàtica i edició col·laborativa i d’altres per fer videoconferències, trucades per internet, xats i compartició de pantalles. També n’hi ha d’emmagatzematge al núvol i de gestors del temps, de tasques i de projectes, entre d’altres. Totes elles, amb observacions perquè cadascú en pugui triar la més adient a la tasca que ha de realitzar.

Per últim, el document explica consells per teletreballar de forma segura, per fer reunions virtuals efectives i incideix en la necessària desconnexió digital.

 

Descarrega’t la guia