Inscripcions obertes per participar en alguna de les 5 formacions que l’Ateneu organitza a Can Muntanyola (Granollers)

El Centre de Serveis a les Empreses de Granollers (Can Muntanyola) acollirà el mes de juliol cinc formacions gratuïtes organitzades per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i per Granollers Mercat amb l’objectiu de donar eines per crear noves cooperatives o per millorar en el funcionament de les ja creades.

Es tracta de la xerrada L’emprenedoria col·lectiva; l’itinerari CREA, programa de creació de cooperatives; i els tallers Subvencions, línies d’ajut i finançament adreçat a cooperatives i societats laborals; Les assegurances ètiques; i Com portar al dia la documentació de la vostra cooperativa. Les persones interessades en participar de les formacions, s’han d’inscriure el més aviat possible al següent formulari en línia.

XERRADA L’EMPRENEDORIA COL·LECTIVA

La sessió es farà el dimarts 3 de juliol, de 10 h a 12.30 h, i què són i com funcionen les cooperatives (de treball, de consumidors i usuaris, de serveis, etc), les activitats empresarials de base col·lectiva. Els assistents coneixeran un model que s’adapta als valors i criteris d’una nova economia, un sistema econòmic emergent on les necessitats de les persones i el respecte pel medi natural i social passen per davant del lucre personal, i on la democràcia n’és el pilar bàsic.

Docent: Montse Lamata, de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

ITINERARI CREA: PROGRAMA DE CREACIÓ DE COOPERATIVES

La formació es dividirà en cinc sessions diferents –3, 5, 10, 12 i 17 de juliol, de 16 h a 19 h– que giraran entorn del model empresarial cooperatiu, la dimensió jurídica de les cooperatives, la dimensió social i laboral de les cooperatives, la dimensió econòmica i financera i la dimensió comercial i màrqueting. L’objectiu és assentar les bases per a la creació d’una empresa cooperativa, la fórmula jurídica que recull els valors de l’Economia Social i Solidària.

Docent: Marc Vilanova, de Facto Assessors, SCCL.

TALLER SUBVENCIONS, LÍNIES D’AJUT I FINANÇAMENT ADREÇAT A COOPERATIVES I SOCIETATS LABORALS

En aquest taller –el 9 de juliol, de 9.30 h a 12.30 h– s’explicaran els requisits que cal complir i com emplenar els formularis de sol·licitud per accedir a les subvencions i línies d’ajut adreçades a cooperatives i societats laborals. A més, es farà un repàs d’altres vies de finançament per a cooperatives i societats laborals.

Docent: Montse Trujillo, d’Espai Assessor, SCCL.

TALLER LES ASSEGURANCES ÈTIQUES

La formació, que es farà l’11 de juliol (de 10 h a 12 h), tractarà els següents continguts: el concepte d’assegurances ètiques en el marc de les finances ètiques; el Segell Ethsi com a garantia de les assegurances ètiques; quines assegurances cal conèixer per iniciar un nou negoci (responsabilitat civil, danys, conveni i autònoms)?; i els canals de distribució: on puc “comprar” una assegurança?

Docent: Javier Gómez, d’Arç Corredoria d’Assegurances, SCCL.

TALLER COM PORTAR AL DIA LA DOCUMENTACIÓ DE LA VOSTRA COOPERATIVA

El darrer taller programat a Can Muntanyola per al pròxim mes de juliol es farà dilluns 16 (de 9.30 h a 12.30 h) i servirà per explicar quins són els llibres que s’han de legalitzar i com s’han d’omplir en les cooperatives, així com un repàs dels actes que s’han d’inscriure al Registre de Cooperatives.

Docent: Montse Trujillo, d’Espai Assessor, SCCL.