‘La Caixa d’EinESS’, el programa formatiu del curs 2023-2024

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental presenta el programa formatiu del curs 2023-2024: eines, formació i estratègia per consolidar el teixit associatiu de la comarca. Sota el nom de La Caixa d’EinESS, el Pla Formatiu aposta per resoldre necessitats tècniques i, alhora, incorporar la perspectiva feminista i antiracista als itineraris estratègics. S’hi trobaran formacions per a la creació de cooperatives, per incorporar valors de l’Economia Social i Solidària als projectes i entitats, per fomentar i consolidar la intercooperació, formacions d’eines sectorials, per millorar l’organització interna i formacions per presentar-se a subvencions i licitacions. En total, hi ha més d’11 entitats expertes que participaran del Pla Formatiu.

Abans que acabi l’any ja engegaran les sessions sobre la convocatòria ACOL, de regularització de persones migrades a través del treball, el 8 de novembre a les 11 h, i que tindrà continuïtat al desembre i al juliol. Vinculat també a les eines per presentar-se a subvencions, l’Ateneu ofereix sessions sobre els Projectes Singulars. Altres subvencions públiques a les quals l’Ateneu ajuda a demanar-les són: el Kit Digital, de digitalització empresarial; l’HabitatCoop, per a cooperatives d’habitatge; i el SolarCoop, per a comunitats energètiques.

Una de les propostes cabdals d’aquest programa formatiu és l’itinerari d’eines per a la creació de cooperatives, un itinerari consolidat que aporta una visió global, així com eines i estratègies necessàries per impulsar una cooperativa.

Pel que fa a l’itinerari per incorporar els valors de l’ESS, l’Ateneu Cooperatiu una aposta per incorporar agents experts del territori català. Unes formacions pensades per a tothom qui estigui interessat a promoure eines i valors de transformació social, així com associacions, projectes i cooperatives de l’Economia Solidària. La perspectiva feminista i antiracista seran eixos transversals.

Fomentar la intercooperació és un dels objectius primordials de l’Ateneu Cooperatiu, i en aquest sentit impartirà dos itineraris adreçats a dos sectors diferenciats. Un, per al sector cultural; i l’altre, adreçat al sector de la comunicació digital.

També hi haurà dues formacions adreçades al teixit associatiu i, a més, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental preveu impartir un itinerari de planificació estratègica de tres sessions.

Totes aquestes formacions seran impartides per organitzacions com Balanç Social de la XES, Coop57, Ensó, Espai Ambiental, Facto, Fem Procomuns, MigrESS, Pam a Pam i Resilience Earth, així com per tècniques de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Consulta La Caixa d’EinESS fent clic a la següent foto: