La FESSGra tanca la sisena edició amb èxit de públic i un munt de projectes de futur

La pluja i el fred no han impedit que la sisena edició de la Fira d’Economia Social i Solidària del Vallès Oriental celebrada aquest dissabte hagi estat tot un èxit. Més de 8.000 persones s’han acostat al centre de Granollers a descobrir les propostes i alternatives que ha presentat la FESSGra. Més d’una trentena d’entitats del Vallès Oriental s’han sumat a l’edició d’enguany, sota el lema “Estimem el territori. Defensem un Vallès per viure-hi”. La iniciativa ha posat al centre una mirada crítica en la gestió del territori qüestionant el model capitalista i oferint i reivindicant les alternatives, solucions i respostes existents o que cal posar en marxa.

Des de l’organització es fa una molt bona valoració de la jornada i les xerrades i tallers previs realitzats, ja que cada vegada hi ha més persones interessades en l’economia social i solidària i les alternatives que proposa. La fira també ha servit per donar a conèixer l’ESS que hi ha a Granollers i a la comarca i que hi ha una cultura de proximitat i de qualitat que poden descobrir. Des de l’autocrítica s’ha reflexionat com treballar de cara a les pròximes edicions.

La sisena edició de la FESSGra ha tingut una part més tècnica, a la Sala Sant Francesc d’on han sorgit nous projectes i complicitats, i una altra més oberta amb la fira i les xerrades dirigides a la ciutadania que també ha permès crear noves xarxes de cooperació.

La fira ha anat més enllà de la crítica apostant per un caràcter més propositiu. La sequera, la distribució de tot allò que consumin, les cures en el treball, l’acollida de persones migrants o les comunitats energètiques són alguns dels temes principals que s’hi han tractat. Acompanyats, com sempre, de propostes culturals de proximitat a través de GEMEC i d’activitats i tallers per a totes les edats.

I és que la FESSGra té clar que les pitjors previsions es poden revertir sempre que hi hagi voluntat per part de la ciutadania i de les administracions. A aquestes últimes els han demanat que siguin agents participants de l’economia social i solidària de la comarca i que tinguin voluntat política per aterrar i materialitzar les propostes i alternatives  que sorgeixen de la fira i de tot el que genera al seu voltant.

Fer arribar a la joventut que un altre món és possible

Enguany la FESSGra ha servit també per presentar una iniciativa que encapçala juntament amb la Dula, el Niu i l’Eixida i que es duu a terme a l’institut Celestí Bellera de Granollers. Es tracta d’una proposta que busca descobrir com acostar la joventut a l’economia social i solidària. En aquest sentit, l’alumnat de primer de batxillerat ha estat present a la fira descobrint les propostes que s’hi han presentat i més endavant, amb l’ajuda d’un realitzador faran un espot. La voluntat és que el projecte arribi a tots els centres educatius de la ciutat.