Subvencions culturals i per a la regularització de persones migrades, les pròximes formacions

Dues formacions per presentar-se a subvencions públiques són les principals protagonistes del butlletí que l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha publicat aquest dilluns 27 de novembre. El Mailchimp també se’n fa ressò d’un joc de l’Economia Social i Solidària (ESS) i d’unes jornades metropolitanes de l’ESS.

La primera proposta de La Caixa d’EinESS –el programa formatiu del curs 2023-2024 de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental– està a punt d’arribar. Es tracta de la formació per presentar-se a la subvenció ACOL, destinada a un dels col·lectius de persones més desprotegits i, per tant, amb més risc d’exclusió social: les persones migrades en situació administrativa irregular. De la subvenció en poden sortir beneficiades aquelles persones que complexin els requisits per obtenir una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d’arrelament social i puguin subscriure un contracte de treball i contribuir d’aquesta manera a la seva inserció sociolaboral. La formació s’impartirà aquest dimecres d’11 h a 13.30 h, serà en línia, i anirà a càrrec d’Idària Cooperativa.

La segona formació que inclou el butlletí s’anomena Aprèn a guanyar i gestionar subvencions culturals. En aquest cas, es tracta d’un itinerari de tres sessions, els dies 15 i 21 de desembre, de 10 h a 13 h, i el dia 19, de 10 h a 12 h. L’objectiu principal és aprendre com rebre una subvenció pública de l’àmbit cultural i com gestionar eficientment els diners. Els tems que es tractaran, per dies de formació, seran: confeccionar un pressupost adequat a l’entitat i amb un enfocament àgil (sessió 1), presentar-se i gestionar subvencions culturals de forma efectiva (sessió 2) i aprendre eines per a l’elaboració d’una estratègia de proposta per a la presentació de subvencions públiques (sessió 3). L’itinerari l’impartiran les professionals Judith Mora i Mar Marco de Facto Cooperativa.

Al butlletí també trobareu informació sobre el joc de taula Fes anticapitalisme, passa’t a l’ESS, creat per Pam a Pam i l’Escola Lliure El Sol, i sobre les Jornades Metropolitanes d’Economia Social i Solidària. Noves estructures econòmiques territorials: cooperatives i comunitàries, celebrades a Cal Temerari, de Sant Cugat del Vallès.

El butlletí de l’Ateneu (Vallès Oriental) es publica cada dos dilluns. Si el vols rebre, t’hi pots subscriure mitjançant el següent enllaç: ja.cat/caixa_einess.