La Fira d’Economia Social i Solidària de Montornès, en línia

El pròxim 5 de novembre arrencarà la tercera Fira d’Economia Social i Solidària de Montornès, organitzada per l’Ajuntament i per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès. Enguany constarà de quatre xerrades i tallers i es podrà gaudir de manera telemàtica mitjançant el canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dijous al matí, el regidor d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado, i la tècnica de l’Ateneu Maria Martínez van presentar la programació en una roda de premsa celebrada a Can Saurina. Delgado va apuntar que si bé la primera edició va servir l’Ajuntament per “sondejar” els diferents sectors de l’Economia Social i Solidària, tant la segona edició (2019) com la d’enguany estan “focalitzades en realitats més concretes”.

En aquest sentit, la primera sessió (5 de novembre a les 11 h) serà la xerrada Ciutats cooperatives. Esbossos d’una altra economia urbana a càrrec del sociòleg, activista i cooperativista Ivan Miró, de la llibreria La Ciutat Invisible i del projecte La Comunal.

El 12 a les 15.10 h serà el torn perquè les cooperatives escolars Ecomogent i Cinqueing, creades a partir del projecte CuEmE i formades per alumnat de 5è de primària de les escoles Mogent i Palau d’Ametlla del curs passat, presentin els seus projectes.

El dia 22 hi haurà una taula rodona de cooperatives de missatgeria de proximitat, amb Granollers Pedala i Mensakas, i conduït per la directora d’opinió i tertuliana.

Per últim, el dia 27 clourà la fira amb la presentació dels projectes comunitaris sorgits de la formació d’emprenedoria social del projecte Dones amb Talent i amb un taller de crowdfunding a càrrec de Goteo.

Maria Martínez, tècnica de l’Ateneu, va lamentar que amb aquest any “estrany” s’han hagut de “virtualitzar les fires, han passat totes a tenir un format de xerrada, que per a nosaltres és una pèrdua, perquè la fira és un espai de trobada, d’intercooperació, d’enxarxament, de coneixement de projectes i de difusió”. Tanmateix, Martínez considera “molt important que s’hagin mantingut la majoria de fires de l’Economia Social i Solidària de la comarca”.