[VÍDEO] Granollers Pedala ofereix activitats per a la ciutadania i un servei de missatgeria

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental va visitar la seu de Granollers Pedala, al carrer Corró de la capital vallesana, per conèixer aquesta associació que pretén promoure la bicicleta en el dia a dia dels ciutadans de Granollers. El Benjamí Aguilar, secretari de l’associació Granollers Pedala, i el Robert Vázquez, soci, ens reben i ens expliquen el seu projecte, que també inclou una part de serveis.

– Quan va sorgir Granollers Pedala i amb quins objectius?
– Benjamí: L’Associació es va crear fa més de cinc anys amb l’objectiu de promoure la bicicleta com a mitjà de transport per a la vida quotidiana, per anar a l’escola o a treballar. I intentar buscar estratègies per desenvolupar totes aquelles coses que a la ciutat es poden fer amb bicicleta.

– Quin és el vostre estat actual?
– B: Avui som una associació amb 70 socis i amb un volum d’activitats a la ciutat que fa que la gent ens conegui com una associació de referència de mobilitat amb bicicleta.

– Quines activitats promoveu?
– B: Hi ha un parell de coses que s’han anat consolidant durant aquests anys. Una són les pedalades, que en fem una cada mes, i sobretot en les urbanes això ajuda la gent a normalitzar el fet de circular en bici per la ciutat. I després hi ha un altre projecte que és la bici-escola, que està pensat perquè gent que no sàpiga anar en bici pugui aprendre’n.

– Què hi trobem a la vostra seu del carrer Corró?
– B: Nosaltres vam demanar a l’Ajuntament un espai municipal per poder tenir un punt de referència, un punt bici a la ciutat on la gent pugui venir a informar-se o a preguntar quins itineraris poden haver-hi per anar de casa a la feina en bicicleta. I també tenir un espai d’autoreparació, on la gent pugui venir a ajustar-se la seva bicicleta o a aprendre com reparar o com fer un manteniment bàsic de la seva bicicleta.

– Quina relació hi ha entre Granollers Pedala i l’Ateneu Cooperatiu?
– Robert: L’Ateneu és un òrgan que ens pot ajudar en aquest procés en què no tenim ben bé clar quina forma jurídica hauria de tenir això nou que ha de néixer. I ells tenen les eines adients.

– Això que ha de néixer és l’articulació de l’apartat de serveis. En què consisteix?
– R: Tenim el servei de missatgeria d’última milla. Amb un conveni amb una empresa gran, Nacex, fem l’última milla en bicicleta i ens estalviem que hi hagi una furgoneta al centre i amb el que suposa, un destorb i contaminació.

– Quanta gent hi treballeu i quin és el nombre de treballadors que us agradaria assolir?
– R: Ara mateix som tres persones qui estem tirant endavant la part de serveis. Però si es van desenvolupant els serveis que volem, com que hi hagi un punt bici per assessorar la gent, o un centre de cicloturisme i d’autoreparació, segurament es necessitarà més gent. I estem oberts a què tot creixi desmesuradament i que hi hagi tanta gent com calgui.